آیا مصرف چربیهای امگا -3 باعث بالا رفتن چربی خون می شود

 

با کمال تعجب محققین کانادایی گزارش کردند که تأثیر فوری مصرف اسیدهای چرب امگا3 موجود در روغن های ماهی که برای سلامتی قلب در کوتاه مدت مفید هستند، باعث افزایش چربی خون و افزایش مولکولهایی می گردد که به تشکیل لخته در عروق خونی کمک می کند.

پرفسور رابینسون استادیار بخش تغذیه دانشگاه Guelph  و سرپرست این تحقیق می گوید : یافته های این تحقیقات تأثیر منفی استفادۀ دراز مدت از این چربیها را با کمال تعجب نشان می دهد نتایج این تحقیق درشمارۀ ژانویه مجلۀ تغذیه (the journal of Nutrition 2010 ) بچاپ خواهد رسید.

تجویز مصرف چربی های ماهی حاوی امگا3 قبلاً بخوبی بررسی شده است و این تحقیقات سبب تغییر نتایج مطالعات قبلی نمی شود.

در این مطالعه تأثیر مصرف امگا 3 در مردان میانسال مبتلا به سندرم متابولیک که قبلاً به چاقی ، افزایش فشار خون و چربی خون مبتلا بوده اند، بررسی شده است.

در این مطالعه 8 نفر مرد با سه رژیم غذایی تحت کنترل بودند، یک گروه دوز بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 دریافت می کردند، گروه دیگر دوز پائینی از امگا 3 و گروه دیگر آب استفاده می کردند.

 رابینسون و همکارانش آزمایشات اندازه گیری چربیها و سایر فاکتورهای تولید لخته درخون را نظیرPAI-1 (plasminogen-activator inhibitor-1 ) را در 8 ساعت بعد از خوردن موارد گفته شده، اندازه گیری کردند.

PAI-1 از تخریب لخته های خونی جلوگیری می کند بنابراین مقدار زیاد آن در خون، سبب افزایش احتمال بسته شدن سرخرگها بر اثر لخته شدن خون می شود.

محققین با بررسی نتایج آزمایشات متوجه شدند که درهر دو گروهی که اسیدهای چرب امگا 3 مصرف می کردند مقدار چربی خون افزایش یافته و فعالیت فاکتورهای ایجاد لخته افزایش نشان می دهد اما افزایش فاکتورهای ایجاد لخته برای گروهی که دوز بالاتری اسیدهای چرب امگا 3 مصرف می کردند بیشتر از گروهی است که دوز کمتری مصرف می کردند.

رابینسون و همکارانش امیدوارند با تحقیقات بیشتر بروی تأثیرات فوری مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در آینده بتوانند مکانیزم های افزایش چربی خون وعلل آنرا بیابند.

دکتر رابینسون معتقد است که تفاوتهایی در مصرف کوتاه مدت و بلند مدت برخی از چربیهای رژیمی ممکن است، دیده شود.

پروفسور دو لنالد.ب.جامپ از دانشگاه اورگان معتقد است که برای اکثر بیمارانی که اینگونه ترکیبات را در طول هفته ها و ماهها طبق دستور پزشک مصرف میکنند، احتمالاً یک تطابق متابولیکی دراز مدت اتفاق می افتد. بطوریکه اگر دو هفته بعد از مصرف این اسیدهای چرب آزمایشات تکرار شود ممکن است نتایج متفاوتی دیده شود، بنابراین برای ارائۀ نظر قطعی احتیاج به تحقیقات گسترده تری می باشد.

  منبع:

www.healthscout.com           2009/12/23