دومین حاملگی با دیابت حاملگی

دومین دیابت بارداری وضعیت متابولیکی است که در زنان باردار با افزایش هورمونهای دورۀ بارداری حادث می شود. در حالت طبیعی زمانیکه غذا می خوریم، غذای خورده شده به قندهای ساده متابولیزه شده و انسولین برای انتقال این مولکولهای قند به سلول بکار می رود. اما در زنان باردار به علت تأثیر هورمونهای بارداری بدن نسبت به انسولین مقاوم      شده  و در نتیجه بدن برای تأمین انرژی خود نمی تواند از مولکولهای قند استفاده کند. بهمین علت از چربی برای بدست آوردن انرژی استفاده می نماید. این تغییر درمتابولیسم باعث تولید کتون می شود که از طریق کلیه و ادرار از بدن خارج می شود. تحقیقات نشان می دهد که این کتونها بروی رشد سیستم عصبی جنین تأثیر منفی دارند. چندین تحقیق در این زمینه به پائین بودن IQ نوزاد مادرانی که دچار دیابت حاملگی درمان نشده هستند و افزایش خطر چاقی در بزرگسالی اشاره می کند.

زنانی که برای دومین بار به دیابت حاملگی مبتلا می شوند علائم بیماریشان چندان با علائم بارداری تفاوتی ندارد و بهمین دلیل تمام زنان باردار باید بین هفتۀ 24 تا 28 حاملگی با انجام آزمایش قند خون، غربالگری شوند. زنانی که دارای فاکتورهای خطر بالایی در مورد دیابت حاملگی هستند باید تست تحمل 5 ساعتۀ گلوکز را برای تائید یا تکذیب ابتلأ به دیابت حاملگی انجام دهند.

یکی از اصلی ترین فاکتورهای خطر، ابتلأ قبلی به دیابت حاملگی است. در حاملگی دوم محققین دریافتند که 30 تا 50% زنان باردار به دیابت حاملگی مبتلا می شوند. سایر عوامل خطر ابتلاء به دیابت بارداری عبارت است از: چاقی قبل از بارداری، سابقۀ فامیلی ابتلأ به دیابت نوع 2 ، سابقۀ تولد نوزاد مرده، سابقۀ تولد نوزاد با بیش از 9 پوند وزن یا زیاد بودن مایع آمنیوتیک بیش از حالت طبیعی است.

محققین دریافتند که ورزش راه حل بسیار مفیدی برای جلوگیری از ابتلأ به دومین دیابت بارداری است. زنانی که قبل از بارداری چاق هستند احتمال ابتلأ به دیابت حاملگی دوم در آنها بیشتر است. برای انجام ورزش و رژیم بارداری باید با پزشک مشورت نمایند.

زنانی که برای بار دوم به دیابت بارداری مبتلا شده اند باید تحت مراقبت های غذایی و تغذیه ای خاص و منظم باشند، بنحوی که مواد غذایی کافی برای رشد جنین در اختیار آنها قرار گیرد و از ایجاد عوارض دیابت در مادر و جنین جلوگیری گردد. همچنین باید مرتباً با اندازه گیری قند خون به کنترل بیماری خود بپردازند.

دومین دیابت حاملگی مانند سایر دیابت ها باید تحت کنترل و مراقبت قرار گیرند. زنان باردار باید از نظر قندخون مرتباً چک شوند و برنامه های ورزشی و تغذیه ای آنها مرتب کنترل گردد تا اضافه وزن نیافته و رشد جنین آنها با مشکل مواجهه نشود. مقدار انسولین تزریقی آنها باید مرتباً کنترل گردد. زنان مبتلا به دیابت بارداری با استفاده از این تکنیک های مراقبتی و همکاری با گروه مراقبین بهداشتی خواهند توانست خطر ابتلأ به عوارض دیابت را در خود و کودکشان کنترل کنند.

منبع:       www.natural-holistic-health.com