1 نوامبر 2024- محققان نوآوری های زیست پزشکی (TIBI) در موسسه Terasaki، یک پرکننده یا فیلر پوستی گرانولی تزریقی ساخته اند که می تواند روش درمان زخم های دیابتی را تغییر دهد و به طور بالقوه نتایج بیماران را بهبود بخشد. این مطالعه ی پیشگامانه که در مجله ی ACS Nano منتشر شده است، رویکردی نوآورانه را در مورد استفاده از فیلرهای پوستی متخلخل تخصصی معرفی کرد که به بهبود و بازسازی بافت‌ها سرعت می‌بخشد.

تیم تحقیقاتیTIBI و مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا(UNMC) ، روش جدیدی را با ترکیب فناوری‌های الکترواسپینینگ و الکترواسپرینگ برای ایجاد میکرواسفیرهای نانوفیبری متخلخل و دانه‌ای (NMs) توسعه دادند. این میکرواسفیرها که از مواد زیست سازگار از جمله پلی لاکتیک-کو-گلیکولیک اسید(PLGA)  و ژلاتین ساخته شده‌اند، می‌توانند به راحتی در محل‌های زخم تزریق شوند و بدین ترتیب درمان را کم تهاجمی تر کنند.

دکتر جانسون جان، محقق اصلی این مطالعه، گفت: این فناوری یک پیشرفت بزرگ در مراقبت و مدیریت زخم است که میلیون‌ها بیمار را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد. رویکرد ما یک رویکرد کمتر تهاجمی و بسیار پیشرفته نسبت به درمان های فعلی ارائه می دهد که به طور بالقوه باعث بهبود نتایج درمانی در مدت زمان کوتاهی می گردد.

این مطالعه چندین پیشرفت قابل توجه در روند بهبود زخم ارائه کرد. برای مثال، فیلر‌های پوستی جدید با ریزساختارهای متخلخل قابل تنظیم، امکان مهاجرت سلولی و تشکیل بافت گرانوله و نئوواسکولاریزاسیون قابل توجه را فراهم می کنند. علاوه بر این، فیلرهای پوستی استحکام بیشتری نشان دادند و شکل خود را در طول فرآیند تزریق کم تهاجمی حفظ کردند.

محققان گفتند: این رویکرد نوآورانه برای درمان زخم پای دیابتی دقیقاً نوعی از فناوری ترجمه شده ی بالینی را نشان می دهد که ما در مراقبت های بهداشتی مدرن به آن نیاز داریم. با ترکیب علم پیشرفته زیست مواد با کاربردهای بالینی عملی، ما فرصت‌های جدیدی را بر روی میلیون‌ها بیمار دیابتی که از زخم‌های مزمن رنج می‌برند، گشودیم. این تحقیق نشان دهنده تعهد ما به توسعه راه حل هایی است که هم از نظر علمی پیچیده و هم از نظر عملی در محیط های پزشکی در دنیای واقعی قابل اجرا هستند.

مهم‌تر از همه این که تحقيق اخیر، نويدبخش ارتقاي سه جنبه ی مهم از ترميم زخم شامل: نفوذ سلول ميزبان، تشکيل عروق خونی جديد و بازسازی پوست است. این یافته ها نشان می دهد که این درمان می تواند به طور قابل توجهی نتایج بهبود زخم های دیابتی را بهبود بخشد.

این رویکرد جدید به طور بالقوه می تواند نیاز به مداخلات شدید و تهاجمی را کاهش دهد و در عین حال کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشد. محققان اکنون در حال برنامه ریزی مطالعات بیشتر برای پیشبرد این فناوری به سمت آزمایشات بالینی هستند.

منبع:

https://www.news-medical.net/news/20241101/Innovative-injectable-filler-offers-hope-for-diabetic-wound-treatment.aspx