22اکتبر 2024 - یک کارآزمایی در دانشگاه آکسفورد با هدف استفاده از کنه ها برای درمان دیابت نوع 1 بودجه ای معادل 2 میلیون پوند دریافت کرده است تا بررسی کند که آیا استفاده از بزاق کنه های انگلی می تواند نیاز به داروهای سرکوب کننده ی سیستم ایمنی را هنگام درمان جایگزینی سلولی برای دیابت نوع 1 برطرف کند یا خیر.
بر اساس گزارش مرکزدیابت بریتانیا، بیش از 400هزار نفر در بریتانیا با دیابت نوع 1 زندگی می کنند که در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد.
ریچل کانر، مدیر مشارکتهای تحقیقاتی در سازمان تحقیقاتی Breakthrough T1D، گفت: این مطالعه ی پیشگامانه میتواند راه را برای افراد مبتلا به این بیماری برای عدم نیاز به تزریق انسولین هموار کند.
در افراد مبتلا به دیابت نوع 1، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول های بتای تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله کرده و آنها را از بین می برد.تاکنون، درمانهای جایگزینی سلولی، با نیاز به داروهای سرکوب گر ایمنی همراه بوده است.اما کنه های انگلی به گونه ای تکامل یافته اند که توسط سیستم ایمنی قابل شناسایی نیستند.
این مطالعه به بررسی این موضوع میپردازد که آیا دانشمندان میتوانند از قدرت کنهها برای جلوگیری از حمله سیستم ایمنی به سلولهای جایگزین تولیدکننده انسولین و رفع نیاز به داروهای سرکوب گر ایمنی استفاده کنند.این تحقیق می تواند روزی نیاز به نظارت بر قند خون را برطرف کند.
پروفسور Shoumo Bhattacharya، استاد پزشکی قلب و عروق در دانشگاه آکسفورد، گفت: این تیم برای دریافت این بودجه که می تواند موفقیت پیوند سلول های بتا را بهبود بخشد، بسیار هیجان زده است.
دکتر الیزابت رابرتسون از دیابت انگلستان، این مطالعه را به عنوان مطالعه ای پرخطر اما با پاداش بالا توصیف کرد و گفت: «رویکردهای جسورانه و پیشرفته مانند این، به ما کمک می کند تا به انقلابی در شیوه درمان دیابت نوع 1 و بهبود زندگی افراد مبتلا به این بیماری نزدیک شویم».
بودجه ی این تحقیق توسط "چالش بزرگ دیابت نوع 1" که یک مشارکت بین بنیاد استیو مورگان، دیابت انگلستان و Breakthrough T1D می باشد،تامین می شود.امپریال کالج لندن، دانشگاه اکستر و دانشگاه کمبریج نیز بخشی از این بودجه 2 میلیون پوندی را برای پروژه های مرتبط با دیابت دریافت کرده اند.
منبع:
https://www.bbc.co.uk/news/articles/cp8l8319lz2o