14 اوت 2024- یک مطالعه جدید توسط محققان استرالیایی مشخص کرده است که چرا یک رژیم غذایی غنی از منیزیم برای سلامت ما بسیار مهم است و خطر آسیب به DNA و اختلالات دژنراتیو مزمن را کاهش می دهد.

دانشمندان دانشگاه استرالیای جنوبی، نمونه های خون 172 فرد میانسال را بررسی کرده و یک ارتباط قوی را بین سطوح پایین منیزیم و مقادیر بالای یک اسید آمینه ژنوتوکسیک به نام هموسیستئین، پیدا کردند.

این ترکیب سمی به ژن‌های بدن آسیب می‌زند و افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون، بیماری‌های گوارشی، طیف وسیعی از سرطان‌ها و دیابت می‌کند.

غلات سبوس دار، سبزیجات با برگ سبز تیره، آجیل، لوبیا و شکلات تلخ همه غذاهای غنی از منیزیم هستند که به بدن کمک می کنند انرژی تولید کند، دندان ها و استخوان ها را بسازد، قند خون و فشار خون را تنظیم می کند تا از عملکرد صحیح قلب، ماهیچه ها و کلیه ها اطمینان حاصل شود.

دکتر Permal Deo، زیست شناس مولکولی درUniSA ، گفت: مصرف کم منیزیم (کمتر از 300 میلی گرم در روز) می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را افزایش دهد، اما نقش آن در جلوگیری از آسیب DNA تاکنون به طور کامل در انسان مطالعه نشده بود. مطالعه ی ما ارتباط مستقیمی را بین سطوح پایین منیزیم در خون (کمتر از 18 میلی گرم در لیتر) و افزایش آسیب به DNA، حتی پس از تنظیم جنسیت و سن، نشان داد.

دکتر Deo، گفت: «ما با اندازه گیری غلظت منیزیم، هموسیستئین (Hcy)، فولات و ویتامین B12 در خون دریافتیم که یک همبستگی معکوس بین منیزیم و Hcy و یک همبستگی مثبت بین منیزیم، فولات و ویتامین B12 وجود دارد. این نشان می‌دهد که سطوح بالای منیزیم در خون برای محافظت از ژن‌های ما در برابر سمیت ناشی از هموسیستئین، که در صورت کمبود فولات و ویتامین B12 افزایش می‌یابد، ضروری است».

پروفسورMichael Fenech ، یکی از نویسندگان این مقاله گفت: کمبود مزمن منیزیم احتمالاً توانایی بدن برای تولید و تامین انرژی سلولها را مختل می کند و باعث تسریع پیری بافت می شود و افراد را مستعد شروع زودرس بسیاری از بیماری ها می کند.

منیزیم چهارمین ماده معدنی فراوان موجود در بدن انسان است. بیش از 600 آنزیم به عنوان یک عامل کمکی و تقریبا 200 آنزیم برای فعال کردن فرآیندهای حیاتی در بدن به منیزیم نیاز دارند.

پروفسور Fenech گفت: «گام بعدی ما تعیین میزان مصرف بهینه منیزیم از طریق غذا یا مکمل‌ها است ما می خواهیم بدانیم که کمبود منیزیوم چگونه می‌تواند بر شروع یا پیشرفت سرطان و سایر بیماری‌های مزمن تأثیر بگذارد».

این یافته ها در مجله اروپایی تغذیه منتشر شده است.

منبع:

https://www.news-medical.net/news/20240814/Australian-research-links-low-magnesium-levels-to-increased-risk-of-chronic-diseases.aspx