4 سپتامبر 2024- ارتباط آینده نگر بین کل غذاهای فوق فرآوری شده (UPF)و گروه های غذایی خاص از UPF و بیماری های قلبی عروقی (CVD) هنوز مشخص نیست. هدف محققان در این مطالعه، ارزیابی ارتباط مصرف UPF کل و گروه های خاصی از غذاهای UPF با CVD، بیماری عروق کرونر قلب (CHD) و سکته مغزی در سه گروه بزرگ از مطالعات آینده نگر بر روی بزرگسالان ایالات متحده بود. علاوه بر این، محققان یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز بر روی شواهد موجود در مورد ارتباط مصرف کل UPF با این پیامدها انجام دادند.

پیشینه

غذاهای فوق فرآوری شده، محصولاتی با مواد تشکیل دهنده ای هستند که سودآوری، طعم و ماندگاری را افزایش می دهند، اغلب شامل افزودنی هایی مانند تثبیت کننده ها، شیرین کننده ها و امولسیفایرها هستند. در ایالات متحده، غذاهای فوق فرآوری شده 57% از انرژی مصرفی بزرگسالان را تشکیل می دهند و با محتوای بالای کالری اضافی، چربی های ناسالم، قندهای اضافه شده و سدیم با CVD مرتبط هستند. UPF همچنین حاوی ترکیبات مضر تولید شده از پردازش و بسته بندی است که به التهاب، دیابت و تصلب شرایین (سخت شدن و باریک شدن شریان ها به دلیل تجمع پلاک) کمک می کند. علیرغم شواهدی که غذاهای فوق فرآوری شدهرا به CVD مرتبط می کند، شکاف هایی در دانش وجود دارد، به ویژه در مورد تأثیر انواع مختلف UPF بر سلامت قلب و عروق. تحقیقات بیشتری برای روشن شدن اثرات متفاوت انواع مختلف UPF بر سلامت قلب و عروق و رسیدگی به شکاف‌ها در مطالعات بر روی جمعیت های مختلف مورد نیاز است.

به گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیماری های قلبی عروقی(CVDs) عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان هستند که سالانه مسئول 17.9 میلیون مرگ و میر می باشند و حملات قلبی و سکته مغزی علل بیش از 80 درصد از این مرگ ها را تشکیل می دهند.

در مورد این مطالعه

دریافت UPF از طریق پرسشنامه ی فرکانس غذا در مطالعه سلامت پرستاران(NHS؛75735 نفر)، مطالعه سلامت پرستاران دو(NHSII، 90813 نفر) و مطالعه پیگیری سلامت متخصصان(HPFS؛40409 نفر) ارزیابی شد.

محققان با کمک رگرسیون کاکس، ارتباطات گروهی خاص با مصرف UPF کل و گروه خاصی از UPF را با خطرCVD (16800 مورد)،CHD (10401 مورد) و سکته مغزی (6758 مورد) تخمین زدند که متعاقباً از طریق مدل‌های اثر ثابت، ادغام شدند.

متاآنالیز با اثرات تصادفی، یافته‌های آینده‌نگر موجود را در ارتباط UPF-CVD شناسایی‌شده درMedline  و Embase تا 5 آوریل 2024، بدون محدودیت‌های زبانی، ادغام کرد. خطر سوگیری با مقیاس نیوکاسل-اتاوا، نمودارهای funnel و آزمون های Egger ارزیابی شد و متا- شواهد با استفاده ازNutriGrade  ارزیابی شد.

یافته های این مطالعه

برای گروه NHS میانگین سنی شرکت کنندگان در ابتدای تحقیق 50.8 سال(SD =7.2(، برای گروهNHSII ، 36.7 سال (SD=4.6) و برای گروهHPFS ، 53.4 سال (SD=9.6) بود. نسبت شرکت کنندگان نژاد سفید در گروه NHS،97.7 درصد، در مطالعه سلامت پرستاران دو 96.4 درصد و درمطالعه پیگیری سلامت متخصصان 94.9درصد بود.

در میان سه گروه، نسبت‌های خطر تعدیل‌شده ی چند متغیره (HRs  با فاصله ی اطمینان 95%) برای CVD، CHD، و سکته ی مغزی برای بالاترین پنجک دریافت کل UPF(در مقابل کمترین) به ترتیب برابر با 1.11 (1.06 تا 1.16)؛ 1.16(1.09 تا 1.24)؛ و 1.04 (0.96 تا 1.12) بود.

 گروه های UPF ارتباطات متفاوتی را نشان دادند، بطوری که نوشیدنی‌های قندی/شیرین‌شده مصنوعی و گوشت‌های فرآوری‌شده با خطر CVD بالاتری همراه بودند، در حالی که نان/غلات صبحانه ی سرد، دسرهای ماست/لبنیات، و میان‌وعده‌های خوش طعم با خطر کمتر CVD مرتبط بودند.

متاآنالیز 22 مطالعه ی آینده نگر نشان داد که دریافت کل UPF در بالاترین رده (در مقابل کمترین رده) به ترتیب با 17٪ (11٪ - 24٪)، 23٪ (12٪ - 34٪) و 9٪ (3٪ - 15%) خطر بالاتر CVD،CHD  و سکته مغزی مرتبط بود. کیفیت متا-شواهد برای CHD بالا، برای CVD متوسط ​​و برای سکته مغزی پایین بود.

نتیجه گیری

به طور خلاصه، دریافت بیشتر کل UPF با افزایش خطرات CVD و CHD در گروه‌های مختلف مرتبط بود، که با شواهد قوی از 19 مطالعه ی آینده نگر از چندین کشور این ارتباط تأیید شد، همچنین این شواهد نشان دهنده ی افزایش یک خطر اندک در سکته مغزی بود. دسته بندی های خاص UPF، مانند نوشیدنی های شیرین شده با شکر و شیرین شده مصنوعی و گوشت های فرآوری شده، به ویژه مضر بودند، در حالی که برخی مانند غلات سرد، تنقلات شور، و دسرهای مبتنی بر ماست/لبنیات با خطرات کمتری همراه بودند. این یافته ها بر اهمیت در نظر گرفتن کیفیت فرآوری و تغذیه در توصیه های غذایی تاکید می کند. برای تأیید این یافته‌ها و بررسی تأثیرات متفاوت UPF در بین گروه‌های مختلف، تحقیقات بیشتری در جمعیت‌های متنوع نژادی و قومی مورد نیاز است.

 

منبع:

https://www.news-medical.net/news/20240904/Ultra-processed-foods-significantly-raise-heart-disease-risk.aspx