24 اوت 2024- محققان در یک مطالعه ی جدید گزارش کردند که خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با خوردن دیرهنگام صبحانه در میان بزرگسالان اسپانیایی/لاتینی در ایالات متحده کاهش مییابد. مطالعه سلامت جامعه اسپانیایی/ مطالعه لاتین تبارها بینش های قابل توجهی در مورد پیامدهای زمان بندی وعده های غذایی نسبت به خطر دیابت ارائه کرده است. این یافته ها نشان میدهد که خوردن غذای بیشتر در ساعات پایانی صبح میتواند رویکرد جدیدی برای پیشگیری از دیابت باشد. نتایج تحقیق HCHS/SOL که یک مطالعه کوهورت آینده نگر چند مرکزی مبتنی بر جامعه بود توسطJin Dai و همکارانش در زورنال Diabetes Careمنتشر شد.
تجزیه و تحلیل فعلی شامل 8868 بزرگسال اسپانیایی/لاتینی بود که در ابتدای تحقیق به دیابت مبتلا نبودند. میزان دریافت انرژی و بار گلایسمی (GL) در هر وعده غذایی در ابتدا با استفاده از دو یادآوری رژیم غذایی 24 ساعته ارزیابی شد. موارد دیابت از طریق تماس های پیگیری سالانه و 2 ویزیت حضوری شناسایی شد. نسبتهای خطر برای بروز دیابت با مدلهای مخاطرات متناسب کاکس که برای طرح نظرسنجی پیچیده محاسبه میشوند، برآورد شد.
نتایج
• جمعیت مورد مطالعه دارای میانگین سنی پایه 39.0 سال(95%فاصله اطمینان(CI): 38.4 تا 39.5) بودند که 50.9% آنها زن بودند.
• طی یک دوره پیگیری متوسط 5.8 ساله (محدوده: 0.8 تا 9.6 سال)، 1262 مورد دیابت جدید ثبت شد.
• تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که دریافت انرژی بیشتر و بار گلایسمی بالاتر در هنگام خوردن وعده ی صبحگاهیدر اواخر صبح (9:00 تا 11:59 صبح) با خطر کمتر ابتلا به دیابت مرتبط است.
• نسبت خطر برای دیابت برابر با 0.94(95%فاصله اطمینان(CI): 0.91 تا 0.97) به ازای هر 100 کیلو کالری افزایش در دریافت انرژی؛ و 0.93 (95%فاصله اطمینان(CI):0.89 تا 0.97) به ازای هر 10 واحد افزایش دربار گلایسمی در اواخر صبح بود.
• مصرف انرژی وبار گلایسمی بالاتر در سایر وعده های غذایی در سایر ساعات روز، ارتباط معنی داری با خطر دیابت نشان نداد.
این مطالعه رابطه بین زمان غذا خوردن و خطر ابتلا به دیابت را در بزرگسالان اسپانیایی/لاتینی شناسایی کرد. دریافت بیشتر کالری در اواخر صبح و بار گلایسمی بیشتر در اواخر صبح با بروز دیابت نوع 2 ارتباط معکوس دارد. این ارتباط پس از تعدیل برای متغیرهای متعدد: کمیت و کیفیت رژیم غذایی، ویژگیهای جمعیت شناختی، عوامل سبک زندگی، و بیماری های مزمن، قابل توجه باقی ماند.
این تحقیق همچنین نشان داد که زمان خوردن غذا به اندازه ی آنچه خورده می شود، مهم است. با انتقال بیشترین انرژی دریافتی یا GL از ساعات دیگر روز به وعده ی غذایی اواخر صبح، خطر ابتلا به دیابت نسبتاً کاهش می یابد. این نتیجه می تواند بیانگر این موضوع باشد که وعده های غذایی در اواخر صبح احتمالاً مزایای بیشتری در استراتژی های پیشگیری از دیابت دارد.
مطالعهHCHS/SOL ، اواخر صبح را به عنوان زمان مناسبی برای وعدههای غذایی برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در بزرگسالان اسپانیایی/لاتینی شناسایی کرد. این یک مفهوم جدید برای زمان بندی وعده های غذایی در پیشگیری از دیابت است که نیاز به تایید بیشتر در مطالعات آینده دارد. این الگوی غذایی - که با دریافت بیشتر انرژی و GL در اواخر صبح مشخص می شود - ممکن است یک رویکرد ساده اما ایده آل برای کاهش خطر ابتلا به دیابت در چنین جمعیتی باشد.
منبع:
https://medicaldialogues.in/diabetes-endocrinology/news/late-morning-meals-linked-to-lower-type-2-diabetes-risk-in-certain-ethnic-groups-claims-study-133054