5 نوامبر 2024 - یک مطالعه جدید استرالیایی که در ژورنال Diabetologia منتشر شده است، نشان می دهد که خوردن غذا در طی شب ممکن است کارکنان شیفت شب را در معرض خطر بالاتری برای بیماری های مزمن قرار دهد.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه استرالیای جنوبی، دانشگاه آدلاید و موسسه ی تحقیقات پزشکی و سلامت SAHMRI انجام شد، شامل یک آزمایش شش روزه با 55 بزرگسال با شاخص توده ی بدنی در محدوده ی سالم بود که معمولاً در شیفت شب کار نمی کردند.
شرکتکنندگان در مرکز تحقیقات رفتار-مغز-بدن در دانشگاه استرالیای جنوبی تحت مطالعه قرار گرفتند. این افراد به سه گروه تقسیم شدند: افرادی که شبها روزه میگرفتند(در طول شب غذا نمی خوردند)، کسانی که در طول شیفت شب میانوعده میخوردند و کسانی که در طول شیفت شب وعدههای غذایی کامل میخوردند.
همه شرکتکنندگان به مدت چهار شب بیدار ماندند و در طول روز خوابیدند، روز پنجم به عنوان روز ریکاوری برای برقراری مجدد چرخههای طبیعی خواب و غذا خوردن به زندگی عادی برگشتند، و آزمایش قند خون در روز ششم از آنها گرفته شد.
پروفسور Leonie Heilbronn، از SAHMRI و دانشگاه آدلاید، گفت: نتایج تحقیقات ما نشان داد شرکتکنندگانی که در طول شب وعدههای غذایی یا میانوعده میخوردند نسبت به کسانی که روزه میگرفتند، بهطور قابلتوجهی تحمل گلوکز بدتری داشتند.
پروفسورHeilbronn ، گفت: "ما دریافتیم که قند خون کسانی که در شب وعده های غذایی کاملی می خورند و کسانی که میان وعده می خورند به شدت افزایش می یابد، در حالی که افرادی که در شب چیزی نمی خورند، افزایش ترشح انسولین را نشان دادند که سطح قند خون آنها را متعادل نگه می داشت.ما می دانیم که کارگران شیفتی بیشتر در معرض ابتلا به دیابت، احتمال ابتلا به بیماری قلبی و احتمال اضافه وزن هستند. تحقیقات ما نشان می دهد که زمان بندی وعده های غذایی می تواند نقش مهمی در این مسائل داشته باشد.همچنین، حساسیت به انسولین در میان همه شرکتکنندگان، صرفنظر از عادات غذایی آنها کاهش یافت، این نتیجه به شواهدی اضافه شد که نشان می دهند شیفتهای شبانه باعث ناهماهنگی در سیکل شبانهروزی و اختلال در متابولیسم گلوکز میشوند".
او افزود: زمانی که شما یک وعده غذایی می خورید، بدن شما انسولین ترشح می کند و این انسولین به عضلات و سایر بافت های شما کمک می کند تا گلوکز را جذب کنند. اگر نسبت به انسولین مقاوم شوید، نمی توانید مولکول های گلوکز را به طور موثر وارد ماهیچه های خود کنید. ادامه ی این وضعیت، به طور بالقوه شما را در معرض خطر دیابت قرار می دهد.
پروفسور سیوبهان بنکس، محقق ارشد UniSA، گفت: نخوردن وعدههای غذایی زیاد هنگام کار در شیفت شب و در عوض غذا خوردن عمدتاً در طول روز میتواند یک مداخله ساده برای مدیریت نتایج سلامتی برای بسیاری از کارگران باشد. تبعیت از این روش می تواند برای مردم راحت تر از سایر رژیم های غذایی پیچیده باشد.
محققان گفتند: در مطالعات آینده بررسی خواهند کرد که آیا خوردن تنها میان وعده های پروتئینی در شیفت شب راه حلی بالقوه برای رفع گرسنگی بدون مستعد کردن کارگران به عواقب منفی سلامت است یا خیر.
منبع:
https://www.sciencedaily.com/releases/2024/11/241105114323.htm