5 سپتامبر 2024- یک مطالعه ی 17 ساله روی تقریبا 40هزار نفر در ملبورن استرالیا نشان داد که روند جهانی به سمت رژیم های کم کربوهیدرات و پرچرب برای کاهش وزن در واقع می تواند خطر ابتلا به دیابت را تا 20 درصد افزایش دهد.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه موناش و دانشگاه RMIT، به سرپرستی پروفسور Barbora de Courten OAM AM همراه با دانشجوی دکتری Robel Kabthymer انجام و در مجله Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews، منتشر گردید، احتمالاً به بازنگری در رویکردهای غذایی برای کسانی که می خواهند وزن کم کنند و از ابتلا به دیابت اجتناب کنند، منجر خواهد شد.
نزدیک به 1.3 میلیون نفر یا از هر بیست استرالیایی یک نفر به دیابت مبتلا هستند، اگرچه انتظار میرود رقم واقعی به دلیل موارد تشخیص داده نشده، بیشتر باشد.
در این مطالعه از دادههای تقریباً 40000 شهروند ملبورنی 40 تا 69 ساله استفاده شد که بین سالهای 1990 و 1994 در مطالعه همگروهی مشارکتی ملبورن (MCCS) شرکت داشتند. سپس سلامت آنها در سالهای 1995-1998 و 2003-2007 بررسی شد.
تیم دانشگاه موناش وRMIT ، درصد کربوهیدرات ها را در رژیم غذایی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و آن را با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در آینده مرتبط کردند.امتیاز کربوهیدرات پایین (LCD) در ابتدا به عنوان درصد انرژی تامین شده از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها محاسبه شد. به طور خاص، این مطالعه نشان داد که افرادی که رژیم غذایی آنها شامل 38 درصد کربوهیدرات بود، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی آنها حاوی 55 درصد کربوهیدرات بود، 20 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بودند. تحقیقات نشان می دهد که این افزایش خطر ابتلا به دیابت به دلیل افزایش بروز چاقی است.
به گفته پروفسور دو کورتن، این مطالعه اولین مطالعه ای است که با استفاده از داده های استرالیا به اثرات طولانی مدت رژیم کم کربوهیدرات بر بیماری های مزمن می پردازد.
او گفت: ما می دانیم که رژیم های پر کربوهیدرات، که بسیار فرآوری شده، کم فیبر و غنی از قندهای تصفیه شده هستند، می توانند منجر به افزایش وزن شوند. علاوه بر این، کربوهیدرات های بسیار تصفیه شده می تواند منجر به افزایش ترشح انسولین و مقاومت به انسولین و دیابت نوع 2 شوند. اما مطالعات تا به امروز تنها بر بررسی رژیم هایی با مقادیر کم کربوهیدرات ها برای مدیریت و/یا بهبود دیابت نوع 2 متمرکز بوده اند. در عوض، این مطالعه نشان می دهد که مصرف رژیم غذایی کم کربوهیدرات ممکن است خطر طولانی مدت دیابت نوع 2 را از طریق چاقی ناشی از افزایش مصرف چربی ها و غذاهای کم فیبر افزایش دهد. مطالعه ی ما همچنین نیاز به بررسی کیفیت کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها را نشان می دهد.
بنابراین، یک رژیم غذایی متعادل با کربوهیدرات هایی با حداقل فرآوری و غنی از فیبر، چربی های سالم غیراشباع با یک یا چندپیوند دوگانه(mono- and poly-unsaturated fats) با مصرف پروتئین کافی از ماهی ها و غذاهای دریایی، گوشت سفید و حبوبات، همانطور که در رژیم مدیترانه ای دیده می شود، ممکن است الگوی غذایی بهینه برای جلوگیری از دیابت نوع 2 باشد.
منبع:
https://medicalxpress.com/news/2024-09-carbhigh-fat-diets-weight-loss.html