7 ژانویه 2025- مطالعه ی اخیراً منتشر شده در مجله آلرژی و ایمونولوژی بالینی در عمل نشان داد که دیابت بارداری با تشدید آسم در بارداری مرتبط است.
بارداری با افزایش خطر ابتلا به آسم و دیابت بارداری(GDM) در سطح جهان مرتبط است. تحقیقات نشان می دهد که 13 درصد از بارداری ها به آسم و 14 درصد از بارداری ها به دیابت بارداری مبتلا می شوند. هر دوی این شرایط با پیامدهای نامطلوب مادری و پری ناتال همراه هستند. با این حال، در مورد چگونگی تأثیر دیابت بارداری بر آسم در بارداری، ابهاماتی وجود دارد. از این رو، محققان دانشگاه کلیولند و مایو کلینیک، مطالعه ای را برای ارزیابی اینکه آیا دیابت بارداری با افزایش خطر تشدید آسم در دوران بارداری و سال اول پس از زایمان مرتبط است، انجام دادند.
محققان در یک مطالعه کوهورت گذشته نگر سوابق سلامت الکترونیکی بیماران باردار مبتلا به آسم را از سال 2010 تا 2023 تجزیه و تحلیل کردند. زنان باردار مبتلا به دیابت ملیتوس قبلی یا بیماری های مزمن ریوی همزمان، از مطالعه حذف شدند. در میان زنان باردار شرکت کننده در این مطالعه، نیاز به نسخه برای داروی کورتیکواستروئید خوراکی (OCS)، به عنوان موارد تشدید آسم در نظر گرفته شد. رگرسیون لجستیک چند متغیره و رگرسیون پواسون برای تنظیم سن، نژاد، شاخص توده بدنی (BMI)، سابقه تشدید آسم قبل از بارداری، و وضعیت بیمه استفاده شد.
یافته های این مطالعه به شرح زیر است:
• از بین 10985 نفر، 1492 نفر مبتلا به دیابت بارداری بودند.
• سن بالا و BMI بالا در بیماران مبتلا به GDM مشاهده شد.
• افزایش تشدید آسم در افراد مبتلا به GDM در دوران بارداری(نسبت شانس تعدیل شده= 1.36، 95% فاصله اطمینان: 1.10-1.67) اما نه پس از زایمان مشاهده شد.
• دو برابر شدن سطح قند خون خطر تشدید آسم را در دوران بارداری دو برابر کرد، همانطور که در تجزیه و تحلیل طبقه بندی شده ی 4331 فرد با اندازه گیری قند خون بارداری مشاهده شد( ORتعدیل شده= 2.02، 95% فاصله اطمینان: 1.45-2.81).
• تشدید آسم قبل از بارداری و سن بالاتر نیز با تشدید آسم در بارداری همراه بود.
محققان به این نتیجه رسیدند که دیابت بارداری خطر تشدید آسم در بارداری را افزایش می دهد. این مطالعه بر اهمیت غربالگری زودهنگام و جهانی برای GDM در افراد باردار مبتلا به آسم قبلی برای شناسایی افرادی که احتمالاً دچار تشدید آسم خواهند شد، تاکید می کند.
مراقبت های چند رشته ای با رویکردهای درمانی مناسب برای دستیابی به کنترل بهتر قند خون و کنترل تشدید آسم، توصیه می شود. آموزش افراد باردار، شناسایی افراد در معرض خطر و اجرای اقدامات پیشگیرانه به کاهش پیامدهای نامطلوب موثر هستند.
منبع:
https://medicaldialogues.in/pulmonology/news/gestational-diabetes-increases-risk-of-asthma-exacerbation-in-pregnancy-study-140730