8 آوریل 2025- یک مطالعه به رهبری محققان مرکز پزشکی دانشگاه آمستردام(Amsterdam UMC) نشان داد که مهاجران، این مورد از غرب آفریقا به اروپا، در مقایسه با همسالان غیرمهاجر خود در غرب آفریقا، "تغییر واضحی" را در ترکیب میکروبیوم خود تجربه می کنند که آنها را در معرض افزایش بیماری های قلبی عروقی قرار می دهد. این یافته ها که امروز در مجله Gut Microbes منتشر شده است، نشان می دهد شرکت کنندگانی که گروه های خاصی از میکروب ها را از دست داده اند یا گروههای جدیدی از میکروب ها را به دست آورده اند، نرخ بالاتری از عوامل خطرزای قلبی عروقی مانند فشار خون بالا، دیابت، چاقی و عملکرد ضعیف کلیه، دارند.
نویسنده اول این مطالعه دکتر باربارا ورهار، محقق فوق دکترا در مرکز پزشکی دانشگاه آمستردام، که این تحقیق را همراه با همکارانش در دانشگاه غنا و دانشگاه علم و فناوریKwame Nkrumah (KNUST) انجام داده است، گفت: «نتایج به وضوح اهمیت یافته های ما را در ارتباط با پیامدهای بهداشتی مرتبط با مهاجرت نشان میدهد».
دکتر ورهار، گفت: "پیش تر تصور می شد که مهاجرت بر میکروبیوم فرد تأثیر می گذارد، اما مطالعات قبلی یا شامل تعداد کمی از افراد بودند، یا تغییرات رژیم غذایی را کنترل نکرده بودند، و یا تنها مهاجران نسل اول و دوم را مقایسه می کردند. مطالعه ما با استفاده از گروه مطالعاتی RODAM خود به طور قطعی این تغییر را نشان داد."
این مطالعه شامل بیش از 1100 فرد از دو قاره مجزا و سه مکان بود: مناطق روستایی غنا، مناطق شهری در غنا و یا مناطق شهری در هلند. پاسخ دهندگان پرسشنامه های غذایی یکسانی را تکمیل کردند و نمونه های مدفوع و خون را برای تعیین ترکیب میکروبیوم های روده خود ارائه کردند. آنالیزها حضور میکروب های مختلف را در سه گروه نشان داد، مطابق با این فرضیه که مهاجرت بر ترکیب میکروبیوم تأثیر می گذارد. یافته ها نشان داد که برخی از میکروب ها ناپدید می شوند و گروه های جدیدی در امتداد محور مهاجرت ظاهر می شوند.
پیامدهای سلامتی
مطالعات قبلی، و همچنین سازمان بهداشت جهانی، خاطرنشان کرده اند که مهاجران اغلب نتایج سلامت ضعیف تری را نسبت به ساکنان بومی تجربه می کنند و تحقیقات UMC آمستردام نشان داده است که این مورد در هلند نیز صادق است.
نویسنده ارشد این مطالعه پرفسور چارلز آجیمانگ، استاد مهاجرت جهانی، قومیت و سلامت در مرکز پزشکی دانشگاه آمستردام، گفت: این پژوهش اهمیت سلامت روده و نحوه بررسی پیامدهای نامطلوب سلامت که اغلب با مهاجرت مرتبط هستند را برجسته می کند. بسیار جالب است که بدانیم با مهاجرت، برخی میکروب های مهمی که در کشورهای مبدأ به دست آورده ایم را از دست میدهیم و میکروب های جدیدی را در کشورهای مقصد کسب می کنیم، و این تغییر می تواند به شکل مهمی بر سلامت ما تأثیر بگذارد. ما دریافتیم که گروه های مواد مغذی اصلی مانند پروتئین، چربی و نمک در غذا بیشترین ارتباط را با ترکیب میکروبیوتای روده دارند، و این موارد در میان مهاجران بیشتر بوده است که ممکن است به تغییر ترکیب میکروبیوتای روده کمک کرده باشد. مطالعات طولی آینده برای تأیید این یافته ها مورد نیاز است.
خطر بیماری های متابولیکی قلبی، یک نگرانی فزاینده برای محققان در سراسر جهان است وپرفسور آجیمانگ، در حال حاضر رهبر پروژه هایی هم در هلند و هم در چندین کشور آفریقایی است، که هدف آن توسعه مداخلات بهتر برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی متابولیک، مانند دیابت و فشار خون بالا و برای بهبود مدیریت بیماری های قلبی متابولیک است. به عنوان بخشی از این تلاش ها، مانند این مطالعه، او با چندین مؤسسه در سراسر جهان به ویژه در منطقه آفریقا کار می کند تا اطمینان حاصل شود که تحقیقات در آمستردام با داده های بین المللی تقویت می شود و همچنین، یافته های تحقیق به خط مشی مشخص تبدیل می شود.
پروفسور Ellis Owusu-Dabo، استاد اپیدمیولوژی و بهداشت جهانیKNUST ، گفت: «یافته های این مطالعه بینش های مهمی را در مورد اینکه چگونه مهاجرت می تواند میکروبیوتای روده و پیامدهای سلامت بعدی ما را تغییر دهد، ارائه داد که نیاز به همکاری های شمال-جنوب را نشان می دهد».
منبع:
https://medicaldialogues.in/gastroenterology/news/dietary-shift-after-migration-increases-cv-risk-by-altering-composition-of-individuals-gut-microbiome-study-146293