28 اکتبر 2024- محققان دریافتند که نرخ بیماری‌های قلبی عروقی (CVD)در میان زنانی که با شیر خود نوزادانشان را تغذیه می‌کردند، بسیار پایین‌تر است و طول مدت شیردهی طولانی‌تر با خطر کمتر ابتلا به CVD در زنان مبتلا به دیابت نوع 2 یا دیابت بارداری (GDM) مرتبط است.

محققان مرکز جهانی سلامت زنان آسیایی یا GloW، مستقر در دانشکده پزشکیNUS Yong Loo Lin (NUS Medicine) و دانشکده بهداشت عمومی Harvard T.H. Chan، به تجزیه و تحلیل داده‌های 15146 زن مبتلا به دیابت نوع 2 و 4537 زن با سابقه ی دیابت بارداری در ایالات متحده در دو مطالعه ی مهم سلامت پرستاران 1 و 2 پرداختند. این آنالیز نشان داد که شیردهی بیش از 18 ماه با شیر مادر، در مقایسه با عدم شیردهی به نوزاد، با کاهش قابل توجهی در خطر CVD به میزان 32٪ در میان زنانی با سابقه دیابت نوع 2، و کاهش 51 درصدی خطر CVD در زنانی با سابقه ی دیابت حاملگی(GDM )، مرتبط است.

این تحقیق در مجله Diabetes Care منتشر شده است.

مطالعات قبلی نشان داده اند که حفظ یک سبک زندگی سالم قبل از بارداری از جمله غیر سیگاری بودن، فعالیت بدنی کافی، اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و داشتن وزن مناسب قبل از بارداری می تواند از بیش از 50 درصد تشخیص GDM جلوگیری کند و عادات سبک زندگی مطلوب در زنان با سابقه GDM با بیش از 90 درصد کاهش تشخیص بعدی دیابت نوع 2 همراه است. محققان مرکز جهانی سلامت زنان آسیایی با همکاری محققان دانشگاه پاریس سیته (UPCité) و سایرین، مطالعه ای را راه اندازی کردند تا فاکتورهای قابل تغییری که می‌توانند در هر دو سطح مولکولی و رفتاری بر نتایج سلامت زنان در طول زندگی آنها و فراتر از آن تأثیر بگذارند، را شناسایی کنند.

این دو موسسه در کنفرانس سلامت زنان 2024 از تلاش جدیدی برای تشویق زنان آسیایی به اتخاذ انتخاب های رژیم غذایی سالم از طریق مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای مناسب خبر داده و اعلام کردند: "تغذیه یک عامل اساسی برای سلامتی است و شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان می‌دهد نقش مهمی در مدیریت خطرات بیماری‌های غیرواگیر دارد. شواهد انباشته نشان داده است که هر چه رژیم غذایی سالم زودتر اتخاذ شود، طول عمر افراد بیشتر می‌شود".

پروفسور Zhang Cuilin، مدیر GloW درNUS Medicine ، گفت: در همین حال، باید توجه داشت که الگوهای غذایی بهینه و دریافت‌های تغذیه‌ای به فرهنگ حساس هستند و تلاش‌ها برای بهبود تغذیه و الگوهای غذایی باید برای جمعیت محلی سفارشی شود تا شانس موفقیت افزایش یابد. یافته‌های حاصل از این تلاش جدید، بینشی ارزشمند و شواهدی برای توسعه مداخلات تغذیه ای که برای زنان آسیایی موثر است، ارائه داده و مهمتر از آن، به طور بالقوه خطر اختلالات قلبی-متابولیک را برای زنان و خانواده هایشان کاهش می دهد.

مقاله ی پیگیری حاصل از مطالعه قبلی به رهبری پروفسور Cuilin، که پیروی بیشتر از الگوهای غذایی سالم را با قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی را در دوران بارداری بررسی می کرد، نشان داد که در میان زنان باردار چند نژادی در ایالات متحده، آنهایی که رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف می کردند و کمتر در معرض آلاینده های آلی پایدار (POPs) قرار داشتند، کمترین خطر GDM را داشتند. این مطالعه همچنین نشان داد که پایبندی بیشتر به الگوهای غذایی مدیترانه ای می تواند اثرات مضر بالقوهPOP ها را کاهش دهد.

سوء تغذیه در آسیا، یک نگرانی جدی است که خطرات قابل توجهی برای سلامتی به همراه دارد. در حالی که سوءتغذیه به طور سنتی و اغلب با کمبود کالری یا کمبود یک یا چند ماده مغذی ضروری همراه بوده است، اما افزایش چاقی ناشی از تغذیه ی بیش از حد، یک نگرانی رو به رشد در کشورهای توسعه یافته مانند سنگاپور است، با توجه به اینکه چاقی یک عامل خطر مهم برای بیماری های قلبی عروقی است.

بر اساس مطالعه‌ای که میزان بروز حملات قلبی در سنگاپور را از سال 2025 تا 2050 تخمین زده است، پیش‌بینی می شود که بروز کلی حمله قلبی تا 194.4 درصد افزایش یابد و حمله قلبی در زنان دارای اضافه وزن/چاق در مقایسه با مردان دارای اضافه وزن / چاق، افزایش بیشتری داشته باشد. تغذیه، یک عامل کلیدی قابل تغییر در سلامت و پیشگیری از بیماری، یکی از موضوعات کلیدی این کنفرانس بود که در هر سه روز (از 24 تا 26 اکتبر 2024) جلساتی را به خود اختصاص داد. محققان در این جلسات به بررسی ارتباط بین عادات غذایی، انتخاب های غذایی و تأثیر آنها بر پیامدهای سلامت بلند مدت زنان پرداختند.

پرورش نسل جدیدی از حامیان سلامت زنان

محققان GloW و UPCité علاوه بر کار با متخصصان سلامت زنان در سنگاپور و فرانسه، به طور فعال با دولت‌های مربوطه ی خود برای تقویت تلاش‌ها و تأثیرگذاری بر سیاست‌ها تعامل داشته‌اند. در این کنفرانس با تاکید بر نیاز به همکاری و گفت‌وگوی بین‌المللی، کارشناسانی از حوزه‌های مختلف گرد هم آمده و راه‌های رسیدگی به چالش‌های بهداشتی متنوعی را که زنان در آسیا با آن مواجه هستند، مورد بحث قرار دادند.

اغلب اوقات، رفاه و سلامت زنان نادیده گرفته می شود. علاوه بر اینکه زنان با مجموعه ای از عوامل خطر متمایز از مردان مواجه هستند، تفاوت در موقعیت جغرافیایی، قومیت و سبک زندگی تأثیر این عوامل را بر سلامت زنان آسیایی در مقایسه با همتایان غربی خود بیشتر متمایز می کند. مهم است که مطالعات در جمعیت های آسیایی انجام شود زیرا بسیاری از دانش ما از منابع غیر آسیایی حاصل شده است.

پروفسور Chong Yap Seng، استاد پزشکی و رئیس بخش پزشکی NUS، گفت: کار GloW بسیار مهم است؛ با همکاری با شرکای جهانی از پیشینه‌های مختلف برای پیشبرد سلامت زنان آسیایی، آنها در حال تسریع بهبود در همه زمینه‌ها از جمله آموزش، تحقیق و حمایت هستند و این کار ما را به ساختن آینده‌ای سالم‌تر برای زنان، کودکان و خانواده های آسیایی در سطح جهان نزدیک‌تر می‌کند.

منبع:

https://medicalxpress.com/news/2024-10-breastfeeding-lowers-cardiovascular-women-diabetes.html