13 اوت 2024- یک الگوریتم کامپیوتری با تجزیه و تحلیل رنگ زبان انسان به دقت 98 درصدی در پیش بینی بیماری های مختلف دست یافته است. بر اساس تحقیقات جدید، این سیستم تصویربرداری پیشنهادی که توسط محققان عراقی و استرالیایی ساخته شده است، میتواند دیابت، سکته مغزی، کم خونی، آسم، بیماریهای کبد و کیسه صفرا،COVID-19 و طیف وسیعی از مشکلات عروقی و گوارشی را تشخیص دهد.
محققان مهندسی از دانشگاه فنی میدل (MTU) و دانشگاه استرالیای جنوبی (UniSA) در یک سری آزمایشات که در آن از 5260 تصویر برای آموزش الگوریتم های یادگیری ماشین برای تشخیص رنگ زبان استفاده کردند، توانستند با دقت 98 درصدی بیماری های مختلف را تشخیص دهند.
دو بیمارستان آموزشی در خاورمیانه 60 تصویر زبان از بیماران با بیماری های مختلف تهیه کردند. این مدل هوش مصنوعی (AI) تقریباً در همه موارد توانست رنگ زبان را با بیماری مطابقت دهد.
مقاله جدیدی که در ژورنال Technologies منتشر شده است، چگونگی تجزیه و تحلیل رنگ زبان را توسط این سیستم پیشنهادی برای ارائه تشخیص در محل نشان می دهد و تأیید می کند که کلید بسیاری از پیشرفت ها در پزشکی در دست هوش مصنوعی است.
دکتر علی الناجی نویسنده ارشد این مقاله، استادیار MTU و UniSA، گفت: هوش مصنوعی در حال تکرار یک روش 2000 ساله است که به طور گسترده در طب سنتی چینی با بررسی زبان برای تشخیص علائم بیماری استفاده میشود. رنگ، شکل و ضخامت زبان میتواند وجود بیماری های مختلف زیادی را نشان دهد.
به طور معمول، افراد مبتلا به دیابت زبان زردی دارند، بیماران سرطانی زبانی ارغوانی با پوشش ضخیم چرب دارند و بیماران سکته ی مغزی حاد با زبان قرمز غیرعادی ظاهر میشوند.
زبان سفید میتواند نشاندهنده ی کمخونی باشد، افراد مبتلا به موارد شدید COVID-19 احتمالاً زبان قرمز تیره دارند و زبان نیلی یا بنفش نشاندهنده مشکلات عروقی و گوارشی یا آسم است.
در این مطالعه، دوربینهایی که در فاصله 20 سانتیمتری از بیمار قرار داشتند، رنگ زبان او را ثبت کردند و سیستم تصویربرداری وضعیت سلامتی او را در زمان واقعی پیشبینی کرد.
پروفسور Javaan Chahl یکی از نویسندگان این مقاله از UniSA، گفت: در ادامه، از یک گوشی هوشمند برای تشخیص بیماری به این روش استفاده خواهد شد.
پروفسور Chahl، افزود: «این نتایج تأیید میکند که آنالیز رایانهای زبان، روشی ایمن، کارآمد، کاربرپسند و مقرونبهصرفه برای غربالگری بیماری است که از روشهای مدرن مبتنی بر طب چند صد ساله پشتیبانی میکند».
منبع:
https://www.sciencedaily.com/releases/2024/08/240813132031.htm