9 ژانویه 2025 - مطالعه ی جدید منتشر شده در مجله ی NEJM Evidence نشان داد که تحویل خودکار انسولین باعث کاهش هیپوگلایسمی در افراد مسن مبتلا به دیابت نوع 1 در مقایسه با تجویز انسولین با پمپ تقویت شده با حسگر می شود.
سیستم های تحویل خودکار انسولین (AID)، یک رویکرد "فنی" برای مدیریت دیابت هستند. برای خودکارسازی تزریق زیر جلدی انسولین، سیستمهایAID ، اطلاعات یک پمپ انسولین، یک الگوریتم کنترل کننده و یک دستگاه پایش مداوم قند خون (CGM) را با هم ترکیب می کنند.
به دلیل کمبود تحقیقات بالینی و عدم ثبات در تشخیص هیپوگلایسمی، تعیین میزان بروز هیپوگلایسمی در افراد مسن (بیش از 75 سال) مبتلا به دیابت، چالش برانگیز است. بسیاری از اپیزودهای هیپوگلایسمی به احتمال زیاد ثبت نمی شوند زیرا خفیف یا حتی بدون علامت هستند. در این مطالعه اثر سیستم AID در درمان هیپوگلایسمی در افراد مسن مورد بررسی قرار گرفت.
یک مطالعه ی متقاطع تصادفی چند مرکزی بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که 65 سال یا بیشتر سن داشتند، انجام شد. در یک توالی تصادفی، شرکتکنندگان از تزریق انسولین با پمپ تقویتشده با حسگر[1]، سیستم تعلیق تحویل انسولین بر اساس پیشبینی قند خون پایین و تحویل انسولین حلقه بسته هیبریدی برای سه دوره ی ۱۲هفتهای استفاده کردند. نسبت زمان سطوح قند خون زیر 70 میلی گرم در دسی لیتر با پایش مداوم گلوکز، نتیجه اصلی بود.
این مطالعه شامل 82 بیمار 65 تا 86 ساله بود که به طور تصادفی انتخاب شدند، که 45 درصد آنها زن بودند، میانگین سطح هموگلوبین گلیکوزیله ی پایه (± انحراف معیار) 0.9± 7.2 درصد و درصد اولیه زمان هایی که قند خون پایینتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر بود،1.78±2.49درصد بود.
درصد زمان با قند خون زیر 70 میلیگرم در دسی لیتر در دوره های حلقه بسته ی هیبریدی، پمپ تقویت شده با حسگر و تعلیق پیش بینی کننده ی قند خون پایین به ترتیب 1.54±2.57، 0.95±1.58 درصد و 0.96±1.67 درصد بود. میانگین تفاوت سیستم حلقه بسته هیبریدی با نتایج پمپ تقویت شده با حسگر 1.05- درصد بود، در حالی که با سیستم تعلیق پیشبینیکننده قند خون پایین 0.93- درصد بود.
زمان در محدوده ی 70 تا 180 میلی گرم در دسی لیتر، در مقایسه ی یک سیستم حلقه بسته هیبریدی با پمپ تقویت شده با حسگر، 8.9 درصد افزایش یافت و سطح هموگلوبین گلیکوزیله 0.2 درصد تغییر کرد. همچنین، 2 مورد بستری شدن در بیمارستان به دلیل کتواسیدوز دیابتی گزارش شد، در حالی که 4 درصد یا کمتر از افراد هیپوگلایسمی شدید را تجربه کردند. به طور کلی، در افراد مسن مبتلا به دیابت نوع 1، تجویز خودکار انسولین کمتر از تحویل با پمپ تقویت شده با حسگر، باعث هیپوگلایسمی میشود.
منبع:
https://medicaldialogues.in/diabetes-endocrinology/news/automated-insulin-delivery-decreased-hypoglycemia-compared-with-sensor-augmented-pump-delivery-in-elderly-with-type-1-diabetes-nejm-141080
[1]در یک پمپ تقویتشده با حسگر(SAP) یک پمپ انسولین به همراه یک مانیتور مداوم قند(CGM) استفاده می شود که قرائتهای قند خون را به کاربر منتقل میکند.