9 مه 2022 - بر اساس مطالعه جدیدی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شده است، افرادی که در دوران کودکی گاه به گاه یا بطور مکرر مورد سوء استفاده قرار می گیرند، ممکن است در بزرگسالی در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 باشند.
در حالی که متخصصان مدتهاست میدانند که تجربیات آسیبزا مانند سوء استفاده در دوران کودکی میتواند تأثیر مخرب دائمی بر سلامت روان داشته باشد، پیامدهای فیزیکی بالقوه آسیبهای روانی به خوبی شناخته نشده است. هنگام طراحی مطالعاتی که به پیامدهای تجربیات آسیب زا توجه می کنند، ممکن است تعریف یا اندازه گیری این تجربیات دشوار باشد - به خصوص زمانی که ممکن است مدت ها پیش اتفاق افتاده باشند، و ممکن است به هیچ وجه مستند نشده باشند. اما با توجه به آنچه قبلاً در مورد نقش استرس در کنترل قند خون شناخته شده است، غیر منطقی نیست که فرض کنیم آسیب روانی پایدار می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.
در مطالعه ی اخیر، محققان شرکتکنندگان را در مطالعهای به نامCARDIA (توسعه خطر عروق کرونر در بزرگسالان جوان) دنبال کردند که برای مقایسه برخی تجربیات دوران کودکی با خطر ابتلا به چاقی، دیابت نوع 2، فشار خون بالا و لیپیدهای خون بالا (کلسترول و تری گلیسیرید) طراحی شده بود. شرکتکنندگان ابتدا در سال 1985 یا 1986، زمانی که میانگین سنی آنها 25 سال بود، مورد بررسی قرار گرفتند، سپس پیامدهای سلامت مرتبط در این افراد، بهعنوان بخشی از این مطالعه به مدت 30 سال مورد پیگیری قرار گرفت، با کمی تفاوت در تعداد شرکتکنندگانی که دادههایی برای هر پیامد سلامتی آنها در دسترس بود(3208 نفر برای چاقی، 3492 نفر برای دیابت نوع 2، 3458 نفر برای فشار خون بالا و 2973 نفر برای چربی خون بالا). شرکت کنندگان از چهار منطقه شهری ایالات متحده شامل شیکاگو، مینیاپولیس، بیرمنگام (آلاباما) و اوکلند (کالیفرنیا) انتخاب شدند.
سوء استفاده در دوران کودکی با برخی از پیامدهای سلامت ضعیف مرتبط است
قرار گرفتن در معرض سوء استفاده در دوران کودکی در یک آزمون پیگیری 15 ساله در این مطالعه با استفاده از یک نظرسنجی به نام پرسشنامه محیط خانواده کودکی مورد ارزیابی قرار گرفت. اکثر شرکت کنندگان (56 درصد) هیچ سوء استفاده ای را در دوران کودکی را گزارش نکردند و در عوض در دوران کودکی محیط های پرورشی و سازماندهی شده ای، داشتند. محققان دریافتند که در طول دوره مطالعه، شرکتکنندگانی که در دوران کودکی مورد سوء استفاده گاه و بیگاه یا مکرر قرار گرفتهاند، با احتمال بیشتری به دیابت نوع 2 مبتلا میشوند و نژاد و جنسیت با این نتیجه مرتبط بود. در میان افرادی که سوء استفاده را تجربه کردند، مردان سفیدپوست 81 درصد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت بودند، در حالی که هیچ رابطه معنی داری بین سوء استفاده و ابتلا به دیابت برای زنان سفیدپوست یا بزرگسالان سیاه پوست وجود نداشت. قرار گرفتن در معرض سوء استفاده با 35 درصد خطر بیشتر برای افزایش چربی خون در مردان سفید پوست و 26 درصد خطر بیشتر برای زنان سفیدپوست مرتبط بود.
هنگامی که محققان تجربیات دوران کودکی را به صورت ترکیبی بررسی کردند، اثرات چشمگیرتری بر پیامدهای سلامتی مشاهده نمودند. برای زنان سفیدپوستی که آزار و اذیت را تجربه کردند و در یک خانواده ناکارآمد زندگی می کردند، خطر افزایش چربی خون، 261 درصد بیشتر بود. برای مردان سیاه پوستی که به طور مشابه آزار و اذیت را تجربه کرده بودند و در یک خانواده ناکارآمد زندگی می کردند، خطر افزایش چربی خون 262 درصد بیشتر بود. در میان شرکتکنندگانی که در خانوادهای با سطح سازمان یافتگی پایین بزرگ شده بودند، خطر افزایش چربی خون در میان زنان 105 درصد و در میان مردان سیاهپوست 101 درصد بیشتر بود.
هیچ رابطه ای بین سوء استفاده در دوران کودکی با خطر چاقی یا فشار خون بالا مشاهده نشد.
دکتر لیلیانا آگوایو، نویسنده این مطالعه و استاد اپیدمیولوژی اجتماعی و استادیار پژوهشی در دانشگاه اموری در آتلانتا، گفت: یافتههای ما نشان میدهد که چگونه تجربیات منفی و مثبتی که در دوران کودکی داریم، میتواند پیامدهای طولانیمدت قلبی عروقی در بزرگسالی داشته باشد و همچنین ممکن است تفاوتهای کلیدی خطر بیماری قلبی را بر اساس نژاد و جنس توضیح دهند. این اطلاعات میتواند به تدوین مداخلات و سیاستهای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی کمک کند، بهویژه آنهایی که بر کودکانی تمرکز دارند که در دوران کودکی آزار و اذیت یا آسیبهای دیگر را تجربه کردهاند.
منبع:
https://www.diabetesselfmanagement.com/news-research/2022/05/09/childhood-abuse-linked-to-type-2-diabetes-in-adults/