16 ژوئیه 2024 - در مطالعهای که اخیراً در مجله Nutrition and Metabolism منتشر شده است، محققان تأثیرات علّی مصرف میوههای خشک را بر دیابت نوع 2 (T2D) ارزیابی کردند.
میوه های خشک در میان افرادی که به دنبال جایگزین های سالم تری برای تنقلات هستند، محبوب شده اند. با این حال، نگرانی هایی در مورد محتوای قند آنها در مورد دیابت نوع 2وجود دارد. دیابت نوع 2 به دلیل ارتباط آن با عوارضی مانند آسیب عصبی، بیماری قلبی عروقی و اختلال عملکرد کلیه، یک چالش بهداشت عمومی قابل توجه است.
میوه های خشک، حاوی مواد مغذی ضروری مانند فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که یک رژیم غذایی متعادل را غنی می کنند. با این حال، قندهای موجود در میوههای خشک به سرعت در جریان خون آزاد میشوند و باعث افزایش قند خون پس از غذا میشوند که میتواند برای کسانی که در تلاش برای تثبیت سطح قند خون خود هستند، چالش برانگیز باشد.با این حال، تغییری در این دیدگاه ایجاد شده است، به طوری که مصرف میوههای خشک به دلیل سطوح فیبر، ریز مغذیها و حداقل محتوای چربی آنها نسبت به میوه های تازه توصیه می شوند. مطالعات حیوانی و کارآزماییهای تصادفی و کنترلشده، فواید بالقوه ی میوههای خشک را در بیماریهای قلبی عروقی نشان دادهاند.
در این مطالعه، محققان با استفاده از روشی به نام تصادفی سازی مندلی(MR) ارتباط علّی بالقوه بین مصرف میوه خشک و دیابت نوع 2(T2D) را بررسی کردند. آنها از دادههای ژنتیکی یک مطالعه بزرگBiobank در بریتانیا شامل بیش از 500 هزار شرکتکننده با اطلاعات ثبت شده از طریق پرسشنامه و اندازهگیری، استفاده کردند. فراوانی مصرف میوه خشک ثبت شد و داده هایT2D از یک مطالعه ژنتیکی با بیش از 61700 مورد و 593952 کنترل، بدست آمد.
این تیم نشانگرهای ژنتیکی خاص(SNPs) مرتبط با مصرف میوه خشک را شناسایی کردند. آنها از این نشانگرها برای تجزیه و تحلیل اثرات علّی مصرف میوه خشک بر خطر T2D، با استفاده از روش وزنی واریانس معکوس(IVW) استفاده کردند. روشهای دیگری مانند میانگین وزنی وMR-Egger برای حمایت از یافتهها استفاده شد.
محققان 43 نشانگر ژنتیکی(SNPs) مرتبط با مصرف میوه خشک را یافتند و 36 نشانگر را به عنوان متغیرهای ابزاری انتخاب کردند، به استثنای آنهایی که به عوامل دیگر مرتبط بودند.
این مطالعه یک رابطه ی علت و معلولی را بین مصرف بیشتر میوه خشک و خطر کمتر دیابت نوع 2(T2D) نشان داد. به طور خاص، افزایش مصرف میوه خشک به میزان یک واحد انحراف استاندارد با کاهش 61 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط بود.
میوه های خشک همچنین حاوی سطوح قابل توجهی از بتا کاروتن هستند که در برابر بروزT2D از فرد محافظت می کند. آنها همچنین حاوی فلاونوئیدهای متنوعی هستند که با بهبود متابولیسم گلوکز و حساسیت به انسولین مرتبط می باشند. این یافته ها نشان داد که مصرف میوه های خشک با کاهش خطر ابتلا بهT2D مرتبط می باشد.
منبع:
https://medicaldialogues.in/mdtv/diet-nutrition/videos/dried-fruit-consumption-linked-to-lower-risk-of-type-2-diabetes-study-131700