بادام ودیابت

بر اساس تخمین های زده شده 24 میلیون نفر در آمریکا به دیابت مبتلا هستند. از این تعداد احتمالاً 6 میلیون نفر از ابتلا خود به دیابت بی اطلاع هستند. تحقیقات اخیر نشان  می دهد که افزودن بادام به رژیم غذایی از ابتلا به دیابت نوع 2 که شایعترین (95 در صد موارد ) نوع دیابت است ، پیشگیری می کند.

افزایش قند خون در بیماران دیابتی به دلیل عدم توانایی بدن در استفاده از هورمون انسولین یا به دلیل کاهش مقدار انسولین می باشد ، چنانچه  دیابت برای مدت طولانی کنترل نشود، ارگانهای مهم و حیاتی را تخریب خواهد کرد. تحقیقات در زمینه ی افزودن بادام به رژیم غذایی نشان می دهد که مصرف مغز بادام در پیشگیری از ابتلا به دیابت موثر است.

دانشمندان دانشگاه نیوجرسی به 65 فرد مبتلا به پیش دیابت ، رژیم غذایی غنی شده با مغز بادام دادند و حساسیت به انسولین در این افراد  را با گروه کنترل مقایسه نمودند. مصرف رژیم غذایی غنی شده با بادام سبب بهبود حساسیت به انسولین می شود.

 ابتلا به پیش دیابت خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد. چنانچه قند خون IFG (اختلال تحمل گلوکز درحالت ناشتا) بین 100 تا 125 باشد و نتیجه ی آزمایش قند خون IGT (اختلال تحمل گلوکز 2 ساعت بعد از غذا) بین 140 تا 199 باشد، فرد به  پیش دیابت مبتلا می باشد.مژده به افراد مبتلا به پیش دیابت این است که آنها می توانند با رعایت مواردی از ابتلا به دیابت نوع 2 پیشگیری کنند.

مطالعات نشان می دهد که چنانچه بیماران 7 درصد از وزن خود را از طریق ورزش و رژیم غذایی کاهش دهند می توانند از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری کنند. بادام از دو طریق به افراد کمک می کند تا از ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی در امان بمانند . اول این که بادام با کاهش مقدار کلسترول بد سبب جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی می شود، در حالی که در پیشگیری از چاقی و اضافه وزن نیز موثر است . در مطالعه ای که در مجله ی the European journal of clinical Nutrition به چاپ رسید، دانشمندان با استفاده از رژیم غذایی شامل بادام نه تنها توانستند مقدار کلسترول LDL را در خون کاهش دهند بلکه مقدار C-reactive protein را نیز کاهش دادند.

C-reactive protein یک بیومارکر التهابی در رگهای خونی است. این التهاب می تواند به مسدود شدن سرخرگها بیانجامد. تنگ شدن عروق سبب افزایش فعالیت قلب برای پمپ کردن خون به درون سرخرگها می گردد. در این آزمایشات مقدار C-reactive protein تا 24درصد کاهش یافت که این میزان معادل مصرف قرص استاتین البته بدون ایجاد عوارض جانبی است.

 دانشمندان با گرفتن نمونه ی خونی بعد از خوردن یک وعده ی غذایی حاوی بادام متوجه شدند، مقدار قند خون و غلظت انسولین نسبت به زمان خوردن همان وعده ی غذایی بدون بادام کمتر است و البته مقدار آنتی اکسیدانهای محافظتی نیز به مقدار قابل توجهی افزایش می یابد. بنابراین نه تنها مصرف بادام در پیشگیری از ابتلا به دیابت موثر است بلکه به علت داشتن آنتی اکسیدان دارای خواص ضد پیری نیز است.

اسیدهای چرب مفید در بادام سبب کاهش وزن می شود. رژیم های غذایی فعلی از نظر مواد ارزشمند غذایی ضعیف هستند بنابراین بدن مرتباً پیام گرسنگی را به مغز ارسال می کند و بدن به دنبال این پیامها به مقدار بیشتری غذا احتیاج خواهد داشت . مصرف مغزهای خشکبار مثل بادام به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین و مواد مغذی می تواند این چرخه ی معکوس افزایش تقاضای مصرف غذا را شکسته و سبب تعادل در وزن در طی سالهای متمادی شود.

تمام این فواید شگفت انگیز از خوردن تنها یک مشت بادام در روز حاصل می شود. شما می توانید این مقدار بادام را به انواع غذاها، دسرها و سالادهای خود اضافه کنید و از فواید خارق العاده ی آن بهره مند شوید.

منبع: www. Diabetes- living.com